Nieuwsarchief

RSZ klaar voor SEPA 2008-12-03

RSZ-rekeningnummer in nieuw jasje!

Sinds 1 januari 2009 zijn al onze documenten en overschrijvingsformulieren aangepast aan de nieuwe Europese standaard ‘Single Euro Payments Area’ (SEPA). Dit houdt in dat ze nu gebruik maken van het rekeningnummer volgens de nieuwe Europese norm (met de codes IBAN - International Bank Account Number en BIC - Bank Identifier Code). Hiermee eindigt een twaalf maanden lange voorbereidingsperiode naar een succesvolle overschakeling binnen de door de regering opgelegde termijn.

Een uniform Europees rekeningnummer

Het rekeningnummer van de RSZ, ziet er volgens de nieuwe Europese betaalstandaard SEPA als volgt uit: IBAN-code: BE63 6790 2618 1108 BIC-code : PCHQBEBB

Overgangsperiode

Tot december 2010 kan u nog steeds gebruikmaken van het huidige rekeningnummer en het huidige overschrijvingsformulier van de RSZ. In de overgangsperiode kunnen de banken namelijk betalingen verwerken op basis van zowel het rekeningnummer ‘klassieke stijl’ als het IBAN/BIC-nummer. Opgelet: het gebruik van de gestructureerde mededeling blijft noodzakelijk, ongeacht het formaat van het overschrijvingsformulier (oud of nieuw).

Meer weten?

Meer informatie over de nieuwe Europese betaalstandaard vindt u in de folder van Febelfin "De Europese overschrijving" en op de SEPA-website.

^ Back to Top